Zagreb panel Ljubljana ob zeleni Savi

Nedelja, 7. maj 2017

Fiabci Slovenija v sodelovanju s Filipović savjetovanje predstavilo mesto Ljubljana

Zagreb 26-27.04.2017 Povzetek iz 13 Filipović konference o razvoju nepremičnin

Letošnje 13.mednarodne nepremičninske konference o razvoju nepremičnin organizatorja Filipović savjetovanje d.o.o. se je Zagrebu v dveh dneh udeležilo okoli 500 obiskovalcev. Iz Slovenije je bilo letos prijavljenih rekordno število udeležencev.

Prvi dan so dogodek zaznamovale predstavitve nepremičninskega razvoja mest Ljubljane, Dunaja in Beograda ter s tem povezanih investicijskih projektov.

Na panelu predstavitve »Ljubljana - mesto ob zeleni Savi«, ki ga je kot moderator vodil predsednik Jože Podgoršek v imenu so-organizatorja panela, to je Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI Slovenija, se je predstavilo mesto Ljubljana s svojimi investicijskimi projekti. Dodatno pomen je panelu prinesel obisk g.Jakoba Štunf, vodje gospodarskega oddelka Veleposlaništva RS v Zagrebu. Na samem panelu je podžupan Ljubljane prof. Janez Koželj predstavil urbanistični razvoj Ljubljane v zadnjih 10 letih, ki je Ljubljani pomagal do statusa vrhunske turistična destinacija, mesta inovacij, naziva zelene prestolnice Evrope in mesta, primerno za nove investicije. V naslednjih treh letih bo po njegovih besedah Ljubljana postala veliko gradbišče, saj se obetajo naložbe v investicije v vrednosti preko 1 milijarde evrov.

Nekaj večjih investicijskih projektov, kot tudi trenutno najbolj pomemben projekt za mesto Ljubljana, projekt Emonika z novo železniško in avtobusno postajo, je na panelu predstavil g Angelo Žigon, generalni direktor družbe Elea IC d.o.o.

Po besedah g.Mihe Zupanca, izvršnega direktorja družbe BTC d.d., ki je predstavil uspešen poslovni model infrastrukturnega razvoja BTC City v preteklih letih in razvoj in smernice poslovanja enega izmed največjih trgovskih centrov v Evropi v naslednjih letih, se na področju BTC City-a v prihodnjih letih obetajo investicije preko 300 mio evrov. www.fiabci.si 

Prijava na novice s spletne strani