zemljišče stanovanjsko

Podravska, Kidričevo, Slovenija

Osnovni podatki

vrsta objekta: zemljišče
Cena: 29 € / m² (~ 27.057 €)
transakcija: prodaja
tip: stanovanjsko
regija: Podravska
velikost: 933,00 m²
področje: Kidričevo
šifra oglasa: PZ1574245936524
lokacija: Šikole

opis

ŠIKOLE, 933 m2, zazidljiva,

namenska raba: površine podeželjskega naselja 756 m2, najboljša kmetijska zemljišča 177 m2, dovoz z glavne ceste, etažnost  K+P+M, za gradnjo stanovanjske prostostoječe hiše in kmetijsko-gospodarskega objekta  lepa mirna lokacija, prodamo.

Cena: 29 EUR/m2

Dodaten opis

Parcela se nahaja v središču naselja Šikole ob glavno cesti Slovenska Bistrica-Hajdina-Ptuj. Parcela je napram glavni cesti v depresiji za približno 1m in od ceste jo loči pločnik za pešce.

Naselje Šikole je v skladu s PUP opredeljeno kot kmečko oz. kmečko stanovanjsko naselje z razpršeno gradnjo. Dovoz na parcelo je iz glavne ceste, kjer je urejen priključek s pogreznjenimi robniki preko skupne dovozne poti, ki je v začetnem delu nasuta.

756 m2 parcele je po namenski rabi opredeljeno kot  površine podeželjskega naselja, ki so namenjene površinam kmetij z dopolnilnimi dejavnostmi in bivanju ( stanovanjska prostostoječa hiša ter kmetijsko-gospodarski objekti ). Na stavbnem zemljišču je poleg stanovanjske hiše možna gradnja nezahtevnih in enostavnih objektov za občane skladno z uredbo o vrstah objektov.

Gabariti za gradnjo stanovanjske stavbe, razen za nestanovanjske kmetijske stavbe:

– tlorisni gabariti: dovoljeni so podolgovati, L in T tlorisi osnovnega volumna. Podolgovat tloris in osnovni kubus tipa L in T mora imeti razmerje med osnovnima stranicama od 1:1,5 do 1:2, pri čemer najkrajša stranica meri največ 10,00 m.

Dovoljeno je dodajanje in odvzemanje volumnov na osnovni tloris,

– višinski gabariti: dovoljena etažnost je K+P+M, pri čemer je dovoljena višina kolenčnega zidu do višine 160 cm ali K+P+1+M, pri čemer je dovoljena višina kolenčnega zidu do višine 20 cm.

– klet: klet mora biti na vseh štirih straneh vkopana, tam kjer gradnjo kleti dovoljujejo splošni PIP izvedbenega dela OPN.

Oblika strehe, razen za nestanovanjske kmetijske stavbe:

– dovoljene so simetrične dvokapne strehe, smer slemena je vzporedna z daljšo stranico objekta,

– dovoljena je ravna streha v sklopu dvokapnice v srednjem delu objekta in to tako, da se streha na obeh straneh zaključi kot dvokapnica

– dovoljeni so čopi,

– frčade so dovoljene. Frčade na eni strehi se oblikujejo enako,

– na strešinah, razen na starih objektih tradicionalne tipologije, je dovoljena namestitev sončnih sprejemnikov in fotovoltaike, vendar ti ne smejo segati nad sleme strehe in se postavljajo na manj izpostavljeno strešino, ki ne leži ob gradbeni liniji.

Predvideno je individualno ogrevanje objektov. Ogrevalna medija sta lahko kurilno olje ali zemeljski plin ter biomasa oz. vse vrste alternativnih obnovljivih virov energije 177 m2  parcele je po namenski rabi opredeljeno kot  najboljša kmetijska zemljišča.

Predmet prodaje je tudi zemljišče velikosti 1039m2 ( št 3) medtem ko je zemljišče velikosti 993m2 že PRODANO ( št.2 ).

Nepremičninska družba zastopa interese lastnika in kupec nima nobenih dodatnih stroškov za posredovanje. 

Vabimo Vas, da nas kontaktirate za posredovanje pri prodaji ali oddaji vaše nepremičnine na info@hiskaabc.si

29 € / m² (~ 27.057 €)

Pošlji povpraševanje

Mogoče vas tudi zanima

stanovanje trisobno

Ljubljana, Bežigrad
260.000 €

hiša samostojna

Istarska županija, Višnjan
1.100.000 €
Prijava na novice s spletne strani